Sukututkimus

Sukuseura on tehnyt sukututkimusta ansiokkaasti ja saanut tähän mennessä melkoiset määrät tauluja eri sukuhaaroista, vanhimmat 1600-luvun loppupuolelta alkaen.

Sukukirja ja perhetietolomake

Sukukirjan suunnittelu on aloitettu ja ensimmäinen osa on päätetty tehdä alkaen suvun varhaisvaiheista Suomen itsenäistymiseen saakka. 

Jotta sukujulkaisu tulee mahdolliseksi, uskomme ja toivomme, että haluat olla mukana tekemässä kattavaa Vatasten sukukirjaa. Lataa ja tulosta perhetiedot-lomake ja anna Vatasten sukuseuralle / Jukka Hirvoselle luvan julkaista tietojasi sukututkimuksessa ja sukujulkaisussa.

Nykyinen henkilötietolaki koskee sukututkimusrekisteriä ja tulee sovellettavaksi silloin, jos elävien henkilöiden henkilötietoja käytetään esim. sukujulkaisussa. Sukututkimusrekisterissä rekisteröity on tutkimuskohteena oleva suvun jäsen. Rekisteröidyn puoliso ja alaikäiset lapset kuuluvat hänen henkilötietoihinsa. Siten täysi-ikäisiltä lapsilta pitäisi saada oma lupa tai lomake.

Sukututkijamme ovat huomanneet käytännönongelman koskien alle 100 vuoden vanhoja tietoja: usein jää puuttumaan yhden sukupolven tiedot välistä.
Heidän olisi saatava vielä isovanhempien tiedot: nimi- ja syntymäajat, jotta henkilöt yhdistyisivät oikein. Voit merkitä kyseiset tiedot lomakkeen kääntöpuolelle.

Pyydämme lähettämään  lomakkeen/lomakkeet allekirjoitettuna osoitteella:

Anja Saura
Mäntytie 21 B 19
00270 Helsinki

tai

Jukka Hirvonen
Rautionkatu 21 C 19
55910 Imatra.

Allekirjoitetun lomakkeen voi lähettää myös sähköpostitse skannattuna jpg-kuvaliitteenä Anja Sauralle: anja.saura(at)gmail.com tai Jukka Hirvoselle:  hirvoju2(at)gmail.com

Sukututkimustilanne

Tilanne 22.2.2014
SukuhaaraKantaisäTaulujaHenkilöitä
Tuupovaaran VatasetPekka Vatanen s. 17157013941
HammaslahtiOlli Vatanen s. 16603021870
HeinävaaraOlli Vatanen s. 1690147903
ValkeavaaraOlli Vatanen s. 1686118686
Kostamus 1 (Viena)Andreij Vatanen48251
Kostamus (Viena)Huotari Vatanen1398

Todennäköisesti Heinävaaran sukuhaaran kantaisä Olli Vatanen oli Hammaslahden haaran kantaisä Olli Vatasen poika. Molemmat asuneet Ilomantsin Kortevaarassa. Näihin sukuhaaroihin on jo kerätty lisätietoja, mutta tarkistukset ja tietojen syöttäminen sukututkimusohjelmaan ovat vielä kesken.