Vataset-sukukirja 2:n tekemiseen aikalisä

Vatasten sukuseuran hallitus keskusteli verkkokokouksessaan 26.9.2024 uuden kirjahankkeen tilanteesta ja totesi yksimielisesti, ettei alkuperäinen aikataulu kirjan valmistumisesta syksylle 2025 ole realistinen.

Pääsyynä aikalisään on se, että sukutietojen julkaisuun tarvittavia lupia ole saatu eri Vatasten sukuhaarojen ihmisiltä kuin murto-osa tavoitteesta. Sukuseuralla on ollut tarjota lomake sukutietojen antamiseen, jonka on voinut allekirjoittaa ja toimittaa sukututkijoille. Vuosi sitten otettiin käyttöön myös Vatasten kotisivuilta löytyvä helposti täytettävä sähköinen lomake, jonka on voinut allekirjoittaa sähköisen tunnistautumisen kautta. Tieto julkaisulupien välttämättömyydestä ei ole varmastikaan tavoittanut sukua ja epätietoisuutta on aiheuttanut myös se, että aiemmin toimitettujen tietojen osalta tarvitaan nyt myös puolison ja täysi-ikäisten lasten allekirjoitetut luvat tietojen käyttöön sukujulkaisussa.

Perhetietolomakkeiden ja niiden allekirjoitusten keräämistä jatketaan yhä tarmokkaammin, mutta aikaa tarvitaan kirjahankkeen toteuttamiselle lisää.